Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bolat, Mart Ayı Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

Bolat, Mart Ayı Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

haberci haberci -
14 0

Bolat: Enflasyondaki Düşüş Ekonomik Büyümeyi Destekliyor

Bolat, mart ayı enflasyon verilerini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Yıllık TÜFE’nin %38,1 ile son 39 ayın en düşük değerine gerilediğini belirten Bolat, aylık enflasyonun %2,46 ile yatay seyrettiğini ifade etti.

Ekonomide Olumlu Gelişmeler

Son 10 ayda yıllık enflasyonun 37,4 puanlık düşüşle %75,5’ten %38,1’e gerilediğini vurgulayan Bolat, enflasyondaki düşüşün ekonomik büyümeyi desteklediğini belirtti. Ayrıca işsizlik oranında son 13 yılın en düşük rakamına gerileme ve mal-hizmet ihracatındaki artışın devam etmesi gibi faktörlerin ülke ekonomisinde olumlu gelişmelerin hızlandığını gösterdiğini söyledi.

Ticaret Ortamının Önemi

Bolat, adil ve etkin bir şekilde işleyen ticaret ortamının ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının en önemli koşulu olduğuna dikkat çekti. Fahiş fiyatlar sonucunda vatandaşların mağdur olmalarını engellemek için mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Türkiye Ekonomisinin Durumu

Son olarak Bolat, Türkiye ekonomisinin dengeli şekilde büyümeye devam ettiğini ve hükümetin aldığı politikalar ile enflasyonun düşürülmesine katkı sağladığını belirtti. Küresel ekonomideki zorlu ortama rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme trendini sürdürdüğünü, işsizlik oranının düşüş eğiliminde olduğunu ve enflasyonun da düşüş gösterdiğini aktardı.

Bolat’ın değerlendirmelerine göre, Türkiye ekonomisi pozitif bir ivmeyle ilerlemekte ve önemli göstergelerde olumlu bir tablo çizmektedir.

İlgili Yazılar