Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’de Dünya Bankası ile Önemli Proje Anlaşmaları İmzaladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’de Dünya Bankası ile Önemli Proje Anlaşmaları İmzaladı

haberci haberci -
11 0

Mehmet Şimşek’in G20 ve Dünya Bankası Temasları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyareti kapsamında G20 ve Dünya Bankası toplantıları için bulunduğu temasların ilk gününde önemli gelişmelere imza attı. Şimşek, gerçekleştirdiği görüşmeler ve toplantılarla Türkiye’ye önemli yatırımların kapılarını araladı.

Dünya Bankası ile İmzalanan Projeler

Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşen toplantılarda, enerji verimliliği, taşkın ve kuraklık risk yönetimi, yeşil geçiş ve deprem bölgesindeki sanayi sitelerinin yeniden imarına yönelik 4 önemli proje için kredi anlaşmaları imzalandı. Bu projeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları tarafından uygulanacak.

Proje Detayları ve Hedefleri

Bahse konu projeler, kamu binalarında enerji verimliliğini artırmayı, afetlere karşı dayanıklılığı güçlendirmeyi, yeşil geçişten olumsuz etkilenebilecek grupları desteklemeyi ve deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor. Toplam finansman 3,9 milyar dolara ulaşarak Türkiye’ye Dünya Bankasından yaklaşık 1,9 milyar dolar tutarında finansman sağlanmış oldu.

Şimşek’in Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan anlaşmaların Türkiye’nin ekonomik programına olan güveni teyit ettiğini belirtti. Dünya Bankası’nın Türkiye’ye tahsis ettiği kaynakları artırarak toplam finansman tutarının 35 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Bu kapsamda, Şimşek, ABD’deki temaslarının ilk gününde Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Antonella Bassani başta olmak üzere önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan anlaşmaların Türkiye’nin kalkınma önceliklerini desteklediği vurgulandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir