Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. TSE ve ISO Başkanları, TOGG Tesislerini Ziyaret Etti

TSE ve ISO Başkanları, TOGG Tesislerini Ziyaret Etti

haberci haberci -
8 0

TSE ve ISO Başkanları, Teknoloji ve Kalite Kampüslerini İnceledi

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) Başkanı Sung Hwan Cho ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE’nin 70. yıl etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’nin otomotiv sektöründeki öncüsü Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tesislerini ziyaret etti.

TOGG’un Yerli Otomobil Üretim Sürecine Destek

TSE ve ISO Başkanları, Gebze’deki TOGG Teknoloji Kampüsü ve TSE Gebze Kalite Kampüsü’nü gezip laboratuvarları inceledi. TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş ise ziyaret sırasında heyete araçlar hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un üretim sürecinde TSE’nin sağladığı teknik desteklerin önemine vurgu yapılırken, TSE’nin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu kanıtlamak adına önemli bir rol üstlendiği belirtildi.

ISO Başkanı Cho’dan Olumlu İzlenimler

ISO Başkanı Hwan Cho, Türkiye’nin kalite test sisteminin işleyişi ve donanımlı laboratuvarları hakkında olumlu izlenimler edindiğini belirtirken, TOGG’un otomotiv sektöründeki yenilikçi yaklaşımlarının ilham verici olduğunu ifade etti. Bursa’da bulunan Güney Kore Kardeşlik Anıtı’nın da ziyaret edildiği etkinlik, Türk endüstrisinin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeye yönelik önemli adımların atıldığını gösterdi.

Bu ziyaret, Türkiye’nin yerli otomobil üretimindeki ilerlemesine uluslararası platformlardan da destek geldiğini gösterirken, TSE’nin kalite standartlarına verdiği önem ve TOGG’un yenilikçi yaklaşımı sektöre güven veriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir