Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Seyyanen zam ne zaman verilecek

Seyyanen zam ne zaman verilecek

admin admin -
7 0

2023 temmuz ayının gelmesi ve 6 aylık enflasyon farkının belirlenmesiyle birlikte memur maaşlarına zam yapıldı. Yıl iki kez toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan farkı alan memurlar, hükümetin refah payı ekleyerek yaptığı zamla birlikte yeni maaşlarını hesapladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan oylama sonrasında en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını, bazı vergi artışlarını öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.

Memur ve emekli maaşına zammı da içeren torba yasa teklifi dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseldi. Emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapıldı.

Memur ve memur emeklileri temmuzda yüzde 10,90 enflasyon farkı, yüzde 6 da toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri temmuzda toplam yüzde 17,55 zam almaya hak kazandı.

Hükümetin Meclis’e sunduğu kanun teklifiyle memurlara yüzde 17,55’lik zamma ek olarak 8 bin 77 TL’lik seyyanen artış yapılacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir