Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Fiber Altyapı Sorunlarına Hükümetten Çözüm Adımı

Fiber Altyapı Sorunlarına Hükümetten Çözüm Adımı

haberci haberci -
96 0

Türkiye’de Fiber Altyapı Sıralaması Düşük

Türkiye, 38 OECD ülkesi arasında fiber internet altyapısı sıralamasında 26’ncı sırada yer alıyor. Ancak ülke, internet hızı konusunda istenilen seviyenin uzağında. Özellikle büyükşehirlerde bile fiber altyapısı yeterli düzeyde değil ve diğer kentlerde neredeyse hiç bulunmuyor.

Firma Ayrımı Sorunu

Sektörün öncü firmaları tarafından oluşturulan fiber altyapılar, sadece bu firmaların aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Bu durum, geniş çaplı kullanım ve hizmet verilebilirlik açısından sorunlara yol açıyor.

Bakanlık Müdahalesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada fiber altyapının yetersizliğinden bahsederek yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Altyapıların Birleştirilmesi

Reuters’ın haberine göre hükümet, tüm operatörlerin fiber altyapılarını firma ayrımı yapmadan tek bir şirket çatısı altında birleştirmeyi planlıyor. Bu adımın, fiber internet hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve daha etkin bir şekilde sunulması açısından önemli bir adım olması bekleniyor.

İlgili Yazılar