Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. ‘Batman’da Olağanüstü Bir Tıbbi Vaka: Hapşıran Anne Benazir Aydın’ın Öyküsü

‘Batman’da Olağanüstü Bir Tıbbi Vaka: Hapşıran Anne Benazir Aydın’ın Öyküsü

haberci haberci -
6 0

Batman’da Başlayan Hapşırık

‘Batman’da yaşayan 2 çocuk annesi Benazir Aydın, 18 Eylül’de aniden hapşırıklara başladı. Hapşırıkları durmayınca hastaneye başvuran Aydın, serum tedavisi gördü ve taburcu edildi.

Ankara’da Teşhis

Hapşırmaları devam eden Aydın, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sonra Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucunda ‘otoimmünite’ hastalığı teşhisi konuldu. Bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı nedeniyle sinirlerde iltihap oluşmuştu.

Tedavi Süreci ve Sonuç

Bilkent Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Enes Şahiner, tedavinin başarılı olduğunu belirtti. Sinirlerdeki aşırı hiperaktiviteye yönelik uygulanan tedavilerle Aydın’ın hapşırmaları geçti ve sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Şahiner, hastalığın tekrarlama riski olduğunu ancak hastanenin nadir hastalıklar konusunda tecrübeli olduğunu vurguladı.

Tedavinin Detayları

Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Semih Başkan, sinirleri uyuşturarak hapşırmaya neden olan refleksi ortadan kaldırdıklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Ultrason eşliğinde sinirleri uyuşturduklarını ve otomatisiteyi engellediklerini söyledi. Tedavisi tamamlanan Benazir Aydın bugün taburcu edildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir