Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanlığı Sahte Gıda Firmalarını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Sahte Gıda Firmalarını Açıkladı

haberci haberci -
8 0

Yeni Taklit-Tağşiş Yapan Firmalar Listeye Eklendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte gıda üreten ve sağlığı tehlikeye atan firmaları açıklamaya devam ediyor. “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinden yayınlanan güncel listede 22 Ekim itibarıyla yeni firmalar yer aldı.

Hilekarlar Aydın, Muğla, Mersin, Adana ve Manisa’da

Son güncellemede, sahte gıda üreten firmaların özellikle “Aydın, Muğla, Mersin, Adana ve Manisa” illerinde yoğunlaştığı belirlendi. Bu illerde faaliyet gösteren firmaların ürünlerinde taklit-tağşiş yapıldığı tespit edildi.

Sahtekarlık Kırmızı Et, Zeytinyağı, Peynir ve Balda

Bakanlık tarafından yapılan incelemeler sonucunda, sahtecilik ve tağşişin özellikle zeytinyağı, bal, peynir ve kırmızı et gibi ürünlerde gerçekleştiği ortaya çıktı. Zeytinyağına tohum yağı karıştırıldığı, balda sahtecilik yapıldığı, peynirde hileye başvurulduğu ve dana etinde tek tırnaklı eti (at-eşek karışımı), köfte ve sucuk gibi ürünlerde tavuk eti tespit edildi.

Bu çerçevede, vatandaşların sağlığını riske atan ve yanıltan firmaların isimleri “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinden erişilebilecek güncel listede yer almaktadır. Sahte gıda ürünleriyle mücadelede tarım ve gıda denetimlerinin önemi bir kez daha vurgulanmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir