Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. ABD’de McDonald’s Skandalı: E. coli Bakterisi Nedeniyle 49 Kişi Hastalandı

ABD’de McDonald’s Skandalı: E. coli Bakterisi Nedeniyle 49 Kişi Hastalandı

haberci haberci -
12 0

McDonald’s Müşterileri E. coli Bakterisine Yakalandı

ABD, uluslararası hazır yemek zinciri McDonald’s adının karıştığı bir gıda skandalı ile sarsıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri Kurumu’ndan (CDC) yapılan açıklamada, McDonald’s’ın “Quarter Pounder” hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandığı, 10 kişinin hastanede tedavi gördüğü bildirildi.

Şüpheli Gıda Maddeleri: Soğan ve Dana Köftesi

Vakalara neden olan gıda maddesinin henüz kesin olarak tespit edilmediği belirtilirken, uzmanlar kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüpheleniyor. CDC, söz konusu gıda maddelerinin kullanımını şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerdeki McDonald’s şubelerinde geçici olarak durdurdu. Skandalın ardından McDonald’s hisseleri yaklaşık yüzde 9 değer kaybetti.

E. coli Belirtileri ve Tehlikesi

Belirtilerin genellikle bakterinin alınmasından 3 ila 4 gün sonra başladığını ve çoğu insanın 1 hafta içinde iyileştiğini hatırlatan yetkililer, hastalığın belirtileri arasında 38,8 derece üzeri yüksek ateş, 3 günden uzun süren ishal ya da kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ve baş dönmesi yer alıyor. E. coli bakterisi, hayatı tehdit edebilen bazı hastalıklara neden olabilen bir bakteri türüdür.

Normalde insan ve hayvanların bağırsak ortamında bulunabilen E.coli bakterilerinin, yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ve süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebzelerden bulaşabileceği biliniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir