Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Sosyal Medya Etkileyicilerine Yönelik Eğitim Programı Duyuruldu

Sosyal Medya Etkileyicilerine Yönelik Eğitim Programı Duyuruldu

haberci haberci -
5 0

Kamuoyunda “influencer”lara Yönelik Eğitim Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileriyle reklam sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Eğitimin Amacı ve Önemi

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, eğitim programının, sosyal medya etkileyicilerinin faaliyetlerini yasal ve etik kurallar çerçevesinde sürdürmelerini hedeflediklerini vurguladı. Dilber, sosyal medyanın büyüyen gücüyle birlikte artan sorumluluğa dikkat çekti.

Eğitim İçeriği ve Katılımcılar

Eğitim programı, 300 binden fazla takipçisi olan sosyal medya etkileyicilerine yönelik hazırlandı. Tüketici haklarından vergi mevzuatına, etik kurallardan reklam yönetimine geniş bir yelpazede bilgilerin aktarılacağı programda, sosyal medya içerik üreticilerinin sorumluluklarına odaklanılacak.

Belge ve Katılım Süreci

Eğitimi tamamlayan sosyal medya etkileyicileri, katılım belgesi alacak ve Reklam Özdenetim Kurulu’nun internet sitesinde isimleri yayınlanacak. Bu sayede, yasal, etik ve sorumlu pazarlama iletişimi değerlerini destekleyen etkileyiciler, markaların gözünde kendilerini farklı kılmış olacak.

Eğitim Detayları ve Kayıt

Eğitim programı, 25 Kasım’da başlayacak ve 1 yıl boyunca 2 ayda bir tekrarlanacak. Detaylı bilgilere ve kayıt işlemlerine ulaşmak için www.rok.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir