Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. İzmir Şehir Hastanesi: Ege Bölgesi’nin Sağlık Sektöründeki Öncüsü

İzmir Şehir Hastanesi: Ege Bölgesi’nin Sağlık Sektöründeki Öncüsü

haberci haberci -
4 0

İlk Yılda 2 Milyon 865 Bin 613 Hastaya Hizmet Verildi

İzmir Şehir Hastanesi, 15 Ekim 2023 tarihinde kapılarını açtıktan sonra Ege Bölgesi’nin sağlık sektöründeki öncüsü haline geldi. Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanenin ilk yılında yaklaşık 8 bin 500 personelle kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti sunduklarını belirtti.

Yaklaşık 2 Bini Doktor, Toplam 8 Bin 500 Personel İle Hizmet Veriliyor

İzmir Şehir Hastanesi, Türkiye’nin 4. büyük şehir hastanesi olma özelliğini taşıyor. 2 milyon 797 bin 179 ayakta, 68 bin 434 yatarak olmak üzere toplam 2 milyon 865 bin 613 hastaya hizmet verildi. Acil servise başvuran hasta sayısı 380 bin 672 oldu.

Günlük 15 Bin Hastaya Ayaktan Hizmet Veriliyor

Gökalp, hastanenin günlük 15 bin hastaya ayaktan hizmet verdiğini ve acil serviste hastaların beklemediğini vurguladı. Polikliniklerde randevu sürelerinin kısa olduğunu belirten Gökalp, hastalarına hızlı ve konforlu tedavi imkanı sağladıklarını ifade etti.

Sağlık Turizminde İlerleme Hedefleniyor

Hastanede farklı ülkelerden gelen 200 hastanın tedavi edildiği bilgisini paylaşan Gökalp, sağlık turizminde ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti. Hastanenin büyük olmasından kaynaklı zorlukları da göz önünde bulundurduklarını ve hastalar için navigasyon uygulaması geliştirdiklerini söyledi.

Ticari Alanlar Sağlık Bakanlığı İnisiyatifi Dışında

Hastane kampüsündeki ticari alanların Sağlık Bakanlığı inisiyatifi dışında olduğunu vurgulayan Gökalp, ticari alanların şirketler tarafından kiralandığını ve bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın sadece denetleme yaptığını açıkladı. Gökalp, hastanenin temel işinin tıbbi hizmet olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir