Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Bakan Kacır: IAC 2026 Antalya’da Düzenlenecek

Bakan Kacır: IAC 2026 Antalya’da Düzenlenecek

haberci haberci -
16 0

75’inci IAC kongresinin bu yıl Antalya’da gerçekleştirileceği duyuruldu!

Bakan Kacır’ın Paylaşımı

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, IAC’ın dünyanın en büyük uzay konferansı olduğunu vurguladı ve 2026’daki kongrenin Antalya’da gerçekleşeceğini belirtti.

IAC Kongresi Hakkında

Bakan Kacır, ulusal uzay ajansları, endüstri liderleri ve akademi dünyasından insanları bir araya getiren IAC kongresinde verimli görüşmelerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türkiye’nin Tanıtımı

Kacır, Türkiye’nin uzay ve savunma teknolojileri alanındaki öncü kurumlarını ve firmalarını tanıtma fırsatı bulduklarını belirterek, “Türkiye pavilyonunda, ülkemizin gurur projeleri ve Uzay Programı hakkında bilgi vererek, IAC 2026 Antalya’nın tanıtımını yapıyoruz” dedi.

Uluslararası İşbirliği ve Hedefler

Bakan Kacır, uzay çalışmalarında lider ülke olma hedefine ulaşmak için uluslararası işbirliklerinin güçlendirileceğini vurguladı. Milli Uzay Programı hedeflerine başarıyla ilerlemek için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

2026 yılında Antalya’da gerçekleşecek IAC kongresi, Türkiye’nin uluslararası alandaki uzay çalışmalarındaki konumunu daha da güçlendirecek gibi görünüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir