Bakan Kacır, 75. IAC Kongresinin 2026 yılında Antalya’da gerçekleştirileceğini sosyal medya hesabından duyurdu.
Türkiye’nin Uzay Alanındaki Önemi
Bakan Kacır, IAC’nin dünyanın en büyük uzay konferansı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin ulusal uzay ajansları, endüstri liderleri ve akademi dünyasından insanları bir araya getiren kongrede verimli görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirtti.
Ülke Pavilyonunda Tanıtım
Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay ve savunma teknolojileri alanında öncü kurumları ve firmalarının yer aldığı ülke pavilyonunda, Türkiye’nin gurur projeleri ve Uzay Programı’nın tanıtımının yapıldığını açıkladı.
Uluslararası İşbirliğinin Önemi
Bakan Kacır, uzay çalışmalarında lider ülke olmak ve Milli Uzay Programı hedeflerine ulaşmak için uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu alandaki başarısının devam edeceğini belirtti.
Bakan Kacır’ın 2026’da Antalya’da düzenlenecek IAC Kongresi hakkındaki duyurusu, Türkiye’nin uzay alanındaki önemini ve uluslararası arenadaki etkin rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.