Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Protez ve Ortez Merkezi: Yenilikçi Çözümlerle Hastaların Hayatına Dokunuyor

Protez ve Ortez Merkezi: Yenilikçi Çözümlerle Hastaların Hayatına Dokunuyor

haberci haberci -
16 0

Türkiye’nin İlk ve En Gelişmiş Protez ve Ortez Merkezi

Türkiye’nin ilk silikon laboratuvarına sahip olan Ortez-Protez Merkezi, kaza veya hastalıklar sonucu kaybedilen vücut bölümlerinin fonksiyonlarını yerine koyan protezlerin ve fonksiyon bozukluklarını düzelten ortezlerin üretimini gerçekleştiriyor. Merkezde, kişiye özel olarak üretilen protez ve ortezlerin hastalara uygulanması, eğitim ve rehabilitasyon süreçleri de titizlikle yürütülüyor.

Yenilikçi Protezler ve Ortezler

Merkez, ileri teknolojiyle üretilen protezler arasında mikro işlemci kontrollü alt ekstremite protezleri, elektronik kontrollü dirsek eklemli kol protezleri ve kişiye özel silikon protezler gibi çeşitli seçenekler sunuyor. Bu protezler, suya dayanıklı olmalarının yanı sıra yüzme ve koşu gibi sporlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Türkiye’deki ilk silikon laboratuvarında ise kişiye özel silikon el, parmak, parsiyel ayak protezleri ve yanıklar için yüz maskeleri gibi ürünler üretiliyor.

Rehabilitasyon ve Eğitim Süreçleri

Merkezin sorumlusu Yusuf Seyrek, yılda 600’e yakın gazinin merkeze başvurduğunu ve her birinin kişisel ihtiyaçlarına uygun protezlerin üretildiğini belirtiyor. Ayrıca, protez-ortez yapımı konusunda lisans ve ön lisans öğrencilerine de uygulamalı eğitimler veriliyor. Hastaların protezleri ekip çalışmasıyla belirleniyor ve uzun süreli rehabilitasyon süreçleriyle destekleniyor.

Spor ve Sosyal Faaliyetlerle İyileşme

Hastaların spordan ve sosyal faaliyetlerden kopmaması hedefleniyor. Merkezde yapılan protezlerin hastaların aktif bir yaşam sürmelerine olanak tanıması ve mesleki becerilerini geliştirmelerine destek olunması önemseniyor. Spora yönlendirilen hastalar, yaşamlarını daha pozitif bir şekilde sürdürme imkanı buluyorlar.

Bu merkez, teknolojinin ve insan odaklı yaklaşımın mükemmel bir buluşmasıyla, protez ve ortez ihtiyacı olan hastalara umut ve yaşam kalitesi sunmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir