Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Şampiyonlar Raporu’na Galatasaray Damgası, Değerini Yüzde 85 Arttırarak Avrupa’nın Zirvesine Çıktı

Şampiyonlar Raporu’na Galatasaray Damgası, Değerini Yüzde 85 Arttırarak Avrupa’nın Zirvesine Çıktı

admin admin -
7 0

Şampiyonlar Raporu’na Galatasaray Damgası, Değerini Yüzde 85 Arttırarak Avrupa’nın Zirvesine Çıktı

Galatasaray, Football Benchmark tarafından yayınlanan 2024 Avrupa Şampiyonlar Raporu’nda dikkat çeken bir başarı elde etti. Avrupa’nın önde gelen 8 liginde geçen sezonu şampiyon tamamlayan takımların değerlendirildiği raporda, Cim-Bom, değerini yüzde 85 arttırarak Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Galatasaray, Football Benchmark’ın Ocak 2024 tarihli verilerine göre toplam kadro değerini 228 milyon euroya çıkarmış durumda. Bu başarı, Avrupa’nın önde gelen 8 ligi arasında geçen sezonu şampiyon tamamlayan takımların karşılaştırıldığı raporda ön plana çıktı. Sarı kırmızılılar, futbolcu değerleri açısından raporda 14. sırada yer alarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Finansal Tablosu İnceleme Altında

Raporda, Galatasaray’ın ülke şampiyonları içerisinde PSG ile birlikte kâr değil, zarar eden iki kulüpten biri olduğuna vurgu yapıldı. 2022-23 sezonunda 49.2 milyon euro zarar eden Galatasaray, bu noktada dikkat çeken bir tabloya işaret ediyor. Aynı raporda Fenerbahçe’nin de zarar eden ekipler arasında yer aldığı belirtilirken, Galatasaray’ın üst üste dördüncü yılda ekside olduğu vurgulandı. 2022-23 sezonunda bir önceki sezona göre 20 milyon euroluk bir kötüleşmenin altı çizilirken, Fenerbahçe’nin zararı ise 14 milyon euro oldu.

Galatasaray’ın Finansal Dinamikleri

Galatasaray’ın 2022-23 sezonuna ait işletme geliri 91 milyon euro olarak raporda yer aldı. Bu gelirin 50 milyon eurosu ticari gelirlerden, 30 milyonu maç günü gelirlerinden ve 12 milyon eurosu ise yayın gelirlerinden elde edildi. Football Benchmark’ın Ocak 2024 tarihli verilerine göre, takımın en değerli oyuncusu Zaha, 24 milyon euro ile belirlenirken, diğer önemli isimler Hakim Ziyech 21 milyon euro ve Tete 19 milyon euro değerinde bulunuyor. istanbulbahis apk

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir