SABİHA GÖKÇEN

SABİHA GÖKÇEN

Bu içerik 12505 kez okundu.
Reklam


Sabiha Gökçen (22.Mart.1913 / 22.Mart.2001) Dünyanın ilk kadın savaş pilotudur.1938'de uçağıyla beş gün süren bir Balkan Turu yapmış ve ünü dünyaya yayılmıştır. Gökçen, Atatürk’ün arzusu üzerine bu turu, yanına bir makinist dahi almadan, tek başına gerçekleştirmiştir.
Sabiha Gökçen onuruna, vefatından iki sene önce, Genel Başkanı olduğum ‘Hukukun Egemenliği Derneği’ tarafından bir gece düzenlemiştik.
Sırf bu gece için özgün bir müzik bestesi yaptırmıştık. İsteğimiz üzerine ‘Young Pals Gurubu’ tarafından hazırlanan, piyanist Özlem Ömür’ün yer aldığı ve Sabiha Gökçen’in temsil ettiği değerleri son derece yalın ve çarpıcı bir biçimde anlatan “Klasik Rock Opera” tarzında düzenletmiş olduğumuz ve Atatürk’e de yönelik bestenin sözleri şöyle idi:
Gökyüzü kapkaranlık
Tek ışık bile yok
Kanatları umudun çaresizce kırık
Gördüğün ilk bulut, gökyüzünde yanan ateş
Sonsuzlukta bir kadın O; elleri güneş,
Önce bir çift çelik mavi göz gördü
Göklerde ilk meşaleyi
Kanatlandı zafer özgürce fethetti göğü.
Türkocağı Salonu’nda yaptığımız gecede Sn. Gökçen, müziği büyük bir heyecan ve mutlulukla dinledikten sonra bana döndü ve çok duygulu bir ses tonu ile : “Bu salonda Atatürk’le beraber defalarca yan yana oturdum. Şimdi oturduğum koltuğun yanında, sizin oturduğunuz yerde büyük Atatürk oturmaktaydı. O günleri şimdi tekrar yaşıyorum.” dedi. 
Bizler; o günleri, Atatürk ilke ve devrimlerini, hep beraber ve her zaman yaşayacağız ve yaşatacağız.
Av.A.Erdem Akyüz

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Japon Deprem Profesörü Shinji'den Açıklama
Japon Deprem Profesörü Shinji'den Açıklama
Konteynerlerde çıkan yangın devam ediyor
Konteynerlerde çıkan yangın devam ediyor