Bangkok’ta şiddetli yağışlar 50 bölgeyi afet bölgesi ilan ettirdi. BMA, koordineli yardım için karar aldı. Risk altındaki halka tahliye çağrısı yapıldı.
Tayland’ın başkenti Bangkok’ta etkili olan şiddetli yağışlar sonucu oluşan seller nedeniyle şehrin tamamı, 50 bölge afet bölgesi ilan edildi. Bangkok Post gazetesinin bildirdiğine göre, başkentin doğu kesimlerinde kanalların taşması ve ana yolların sular altında kalmasıyla birlikte geniş çaplı hasar ve yaşam aksaklıkları yaşandı.
Bangkok Büyükşehir Yönetimi (BMA), afet bölgesi kararının, etkilenen alanlarda daha hızlı ve koordineli yardım çalışmalarını sağlamak amacıyla alındığını açıkladı. Bu karar, acil durum müdahale ekiplerinin operasyonlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Yetkililer, özellikle kanallara yakın yerleşim yerlerinde yaşayanların risk altında olduğunu belirtti. Devam eden yağış ihtimaline karşı bölge sakinlerine, değerli eşyalarını ve araçlarını daha güvenli ve yüksek yerlere taşımaları yönünde uyarıda bulunuldu. Selden etkilenen bölgelerdeki yatalak hastaların hastanelere nakledileceği ve evlerini terk etmek zorunda kalanların BMA’ya bağlı okullara yerleştirileceği bildirildi.
Meteoroloji yetkilileri, şiddetli yağışların 27 Eylül’e kadar sürmesinin beklendiğini duyurdu.
Reklam & İşbirliği : [email protected]