Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “TİM 33. Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan noktalar şunlar oldu: Erdoğan, konuşmasına Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri, değerli misafirler, hanımefendiler ve beyefendilere selamlayarak başladı. 33. Genel Kurul’un ülke ekonomisi ve ihracatçılar için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ödül alan firmaları ve…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “TİM 33. Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan noktalar şunlar oldu:
Erdoğan, konuşmasına Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri, değerli misafirler, hanımefendiler ve beyefendilere selamlayarak başladı. 33. Genel Kurul’un ülke ekonomisi ve ihracatçılar için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ödül alan firmaları ve sektör birincilerini tebrik etti. Başarıların kolay elde edilmediğini belirten Erdoğan, ihracatın azim, sabır, gayret, kabiliyet ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı.
Türkiye’nin artan başarı grafiğine dikkat çeken Erdoğan, ihracatın sadece mal alıp satmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda ülkenin temsilcisi, gönül elçisi ve engelleri aşan bir mücadele olduğunu ifade etti. TİM Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Erdoğan, ihracatçıların yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin amacının dış ticaret fazlası veren Türkiye hedefine ulaşmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası arenada gösterdiği başarıyı öne çıkardı. Mal ve hizmet ihracatının rekor seviyelere ulaştığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin teknoloji odaklı ürünlerdeki artışına değindi.
Savunma ve havacılık ihracatındaki artışa dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin teknoloji yoğun ürünlere olan yöneliminin sonuçlarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca, ihracatı genişletmek ve yeni pazarlara açılmak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Erdoğan, Türk Eximbank’ın sermayesini artırarak ihracatçılara destek sağladıklarını ve finansman araçlarını çeşitlendirdiklerini açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin ihracatını desteklemek amacıyla çeşitli adımlar attıklarını ve reeskont kredilerinin günlük limitini artırdıklarını belirtti.
Türkiye’nin dününü kapanık bir ülke olmadığını vurgulayan Erdoğan, dünya ile bütünleşmiş, ilişkiler kurabilen bir ülke olduğunu söyledi. Devlet ve özel sektör işbirliğiyle Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, yeni fırsatlara doğru ilerlediklerini ifade etti.
Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Ödül alan firmaları ve iş insanlarını tebrik eden Erdoğan, katılımcılara sevgi ve saygılarını iletti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]