TÜRSAB Başkanı: Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi Potansiyeline Sahip

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, kruvaziyer turizminin uzun dönemli planlama gerektiren bir segment olduğunu belirterek, Türkiye’de gelişme potansiyeline sahip turizm alanlarından biri olduğunu vurguladı. Kruvaziyer Turizminde Artış Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı kruvaziyer istatistiklerine göre, Türkiye’ye yedi aylık dönemde 675 kruvaziyer gemisi ile toplam 1 milyon 58 binin üzerinde yolcu…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TÜRSAB Başkanı: Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi Potansiyeline Sahip

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, kruvaziyer turizminin uzun dönemli planlama gerektiren bir segment olduğunu belirterek, Türkiye’de gelişme potansiyeline sahip turizm alanlarından biri olduğunu vurguladı.

Kruvaziyer Turizminde Artış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı kruvaziyer istatistiklerine göre, Türkiye’ye yedi aylık dönemde 675 kruvaziyer gemisi ile toplam 1 milyon 58 binin üzerinde yolcu geldi. Bağlıkaya’ya göre, bu rakam geçen yıla göre yaklaşık yüzde 19’luk bir artışı temsil ediyor. Yıl sonuna kadar 2 milyonun üzerinde kruvaziyer turisti ağırlamayı hedeflediklerini belirten Bağlıkaya, 2013 yılı rakamlarını yakalayabileceklerini öngörüyor.

İstanbul’un Rolü

Bağlıkaya, İstanbul’un kruvaziyer rotalarının merkezi konumuna taşındığını ve Galataport Limanı’nın bu gelişime ivme kazandırdığını belirtti. İstanbul’un bir ana liman olarak seçilmesinin ekonomiye önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Stratejik Planlama Önemli

Bağlıkaya, kruvaziyer turizminde yaşanan değişimlerin iyi analiz edilmesi ve yeni stratejilerin belirlenmesinin önemine işaret etti. Türkiye’nin kruvaziyer turizmindeki yükselişinin devam etmesi için doğru stratejilerin ve yatırımların sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye: Kruvaziyer Turizminin Kalbi

MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Işın Hekimoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde yeniden güçlü bir yükseliş trendine girdiğini ve ülkenin Doğu Akdeniz rotalarının kalbi konumunda olduğunu belirtti. Hekimoğlu, Türkiye’nin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve stratejik konumunun kruvaziyer turistlerinin ilgisini çektiğini vurguladı.

Ülkede yaşanan kruvaziyer turizmi artışının liman şehirlerinde turizmi canlandırdığını, yerel işletmelere katkı sağladığını ve istihdamı desteklediğini belirten Hekimoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer turizmi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Benzer Haberler
YASED Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni Yayımlandı
YASED Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni Yayımlandı
TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları
TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları
Hazine ve Maliye Bakanlığı 250 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı 250 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacak
Yatırım ve Finansta Türkiye Yüzyılı Zirvesi
Yatırım ve Finansta Türkiye Yüzyılı Zirvesi
Bakan Yumaklı Tarımsal Destek Ödemelerini Duyurdu
Bakan Yumaklı Tarımsal Destek Ödemelerini Duyurdu
Bakan Şimşek: Ekim Ayında Cari Dengede Fazla Verildi
Bakan Şimşek: Ekim Ayında Cari Dengede Fazla Verildi
Haberin Doğru Adresi
Sanık Haber

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SANIK HABER saklıdır.