TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, kruvaziyer turizminin uzun dönemli planlama gerektiren bir segment olduğunu belirterek, Türkiye’de gelişme potansiyeline sahip turizm alanlarından biri olduğunu vurguladı. Kruvaziyer Turizminde Artış Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı kruvaziyer istatistiklerine göre, Türkiye’ye yedi aylık dönemde 675 kruvaziyer gemisi ile toplam 1 milyon 58 binin üzerinde yolcu…
TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, kruvaziyer turizminin uzun dönemli planlama gerektiren bir segment olduğunu belirterek, Türkiye’de gelişme potansiyeline sahip turizm alanlarından biri olduğunu vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı kruvaziyer istatistiklerine göre, Türkiye’ye yedi aylık dönemde 675 kruvaziyer gemisi ile toplam 1 milyon 58 binin üzerinde yolcu geldi. Bağlıkaya’ya göre, bu rakam geçen yıla göre yaklaşık yüzde 19’luk bir artışı temsil ediyor. Yıl sonuna kadar 2 milyonun üzerinde kruvaziyer turisti ağırlamayı hedeflediklerini belirten Bağlıkaya, 2013 yılı rakamlarını yakalayabileceklerini öngörüyor.
Bağlıkaya, İstanbul’un kruvaziyer rotalarının merkezi konumuna taşındığını ve Galataport Limanı’nın bu gelişime ivme kazandırdığını belirtti. İstanbul’un bir ana liman olarak seçilmesinin ekonomiye önemli katkılar sağladığını vurguladı.
Bağlıkaya, kruvaziyer turizminde yaşanan değişimlerin iyi analiz edilmesi ve yeni stratejilerin belirlenmesinin önemine işaret etti. Türkiye’nin kruvaziyer turizmindeki yükselişinin devam etmesi için doğru stratejilerin ve yatırımların sürdürülmesi gerektiğini belirtti.
MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Işın Hekimoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde yeniden güçlü bir yükseliş trendine girdiğini ve ülkenin Doğu Akdeniz rotalarının kalbi konumunda olduğunu belirtti. Hekimoğlu, Türkiye’nin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve stratejik konumunun kruvaziyer turistlerinin ilgisini çektiğini vurguladı.
Ülkede yaşanan kruvaziyer turizmi artışının liman şehirlerinde turizmi canlandırdığını, yerel işletmelere katkı sağladığını ve istihdamı desteklediğini belirten Hekimoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer turizmi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]