Şura’nın Vizyonu
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla gerçekleştirilen 4. Tarım ve Orman Şurası, “Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” temasıyla düzenlendi. Etkinliğin vizyonu, “bilimsel temelli yaklaşım”, “katılımcılık ve işbirliği”, “sürdürülebilirlik”, “yenilikçilik” ve “gelecek odaklı bakış açısı” şeklinde belirlendi.
Katılımcı Profili
Eylül 2024’te başlayan Şura’ya toplamda 1597 üye kaydedildi. Katılımcılar arasında 87 farklı üniversiteden 288 akademisyen, 234 farklı sivil toplum kuruluşundan 417 temsilci, özel sektörden 205 katılımcı ve 687 uzman kamu personeli yer aldı.
Çalışma Süreci ve Grupları
Şura sürecinde toplamda 148 çevrim içi toplantı gerçekleştirildi. “Perşembe toplantıları”na 700’ün üzerinde kişi katılırken, çalışma gruplarında 151 çevrim içi ve 2 fiziksel toplantı düzenlendi. Şura’nın iki ana grubunda 16 farklı başlık altında çalışmalar yürütüldü. Ayrıca, 5 atölye çalışması ve 4 tematik yan etkinlik gerçekleştirildi.
Hedefler ve Sonuçlar
Toplamda 371 hedef ve 2 bin 678 strateji belirlenen Şura’da, tarımsal üretimin gelecek perspektifiyle dinamik bir yapıda planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin temin edilmesi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması gibi konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilecek “Sonuç Bildirgesi” ile Şura süreci tamamlanacak.
Bu içerik haberlermersin.com sitesinde yer alan habere dayanılarak yeniden düzenlenmiştir. 📉🔽