Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Filistin’de İsrail’in Beyt Lahiya Saldırısı: En Az 35 Filistinli Öldü

Filistin’de İsrail’in Beyt Lahiya Saldırısı: En Az 35 Filistinli Öldü

haberci haberci -
57 0

İsrail Ordusu Beyt Lahiya’da 5 Eve Saldırdı

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, katil İsrail ordusu, Beyt Lahiya’daki Batı Kavşağı yakınlarında 5 eve saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 35 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

Filistinliler Evlerini Terk Etmek Zorunda Kaldı

İsrail’in, sağlık ekiplerini hedef alması ve hastaneleri hizmet dışı bırakması nedeniyle Filistinliler ölü ve yaralıları civardaki evlere taşımak zorunda kaldı. Hamas, İsrail’in Beyt Lahiya’da işlediği vahşi katliamı, modern çağın tanık olduğu en çirkin soykırım ve zorla yerinden edilme biçimlerinden biri olarak nitelendirdi.

Uluslararası Toplumdan Sessizlik

Hamas açıklamasında, uluslararası toplum ve kurumlarının, cani ABD iradesine teslim olması ve işgal ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki halkı evlerini terk etmeye zorlaması karşısında sessiz kalması nedeniyle yüzbinlerce kişinin maruz kaldığı bu soykırımdan sorumlu olduğu belirtildi. Hamas, İsrail’in bu saldırısını kınarken, uluslararası toplumu ve insan hakları savunucularını Filistin halkının yanında durmaya çağırdı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir