Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Küba’da Enerji Krizi Devam Ediyor: Tedbirler Uzatıldı

Küba’da Enerji Krizi Devam Ediyor: Tedbirler Uzatıldı

haberci haberci -
9 0

Küba’da Enerji Santrallerinde Arızalar Devam Ediyor

Küba Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Ekim tarihinde meydana gelen ana enerji santrali arızalarının devam etmesi ve tropikal fırtına Oscar’ın arıza çalışmalarını sekteye uğratması nedeniyle alınan tedbirlerin uzatıldığı bildirildi.

Hayati Hizmetler Açık Kalacak, Okullar ve Kamu Faaliyetleri Kapalı

Açıklamada, hastane gibi hayati önem taşıyan hizmetleri sağlayan yerlerin açık kalmaya devam edeceği vurgulanırken, okulların ve zorunlu olmayan kamu sektörü faaliyetlerinin 27 Ekim’e kadar kapalı kalacağı belirtildi.

Küba, ABD’yi Ambargo Nedeniyle Suçluyor

Küba hükümeti, enerji krizinden dolayı ülkeye yabancı yatırımların girmesini engellediği gerekçesiyle ABD’nin ekonomik ambargosunu sorumlu tutuyor. Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, yaptığı açıklamada, “ABD hiçbir şey talep etmediğimizi açıkladı. Talebimiz ambargonun kaldırılması.” ifadesini kullandı.

Elektrik Kesintileri Küba’yı Etkiliyor

Matanzas kentindeki Antonio Guiteras Elektrik Santrali’ndeki arıza nedeniyle halen milyonlarca Kübalı elektriksiz kalmış durumda. Ülkede bitmeyen elektrik kesintileri, enerji santrallerindeki arızalar nedeniyle sıklıkla yaşanıyor. Enerji ihtiyacının büyük kısmını Venezuella, Rusya ve Meksika’dan tedarik eden Küba, enerji kesintilerinin önüne geçmek amacıyla son yıllarda yüzer enerji santralleri kiralamaya başladı.

Küba, Uluslararası Destek ve Dayanışma İstiyor

Canel, birçok uluslararası kuruluşun ve yaklaşık 41 ülkenin Küba ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı. Küba’da yaşanan enerji krizine çözüm bulabilmek ve elektrik kesintilerini minimum seviyeye indirebilmek için uluslararası destek arayışları devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir