Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Borsa İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı Tatili ve Takas İşlemleri Değişikliği

Borsa İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı Tatili ve Takas İşlemleri Değişikliği

haberci haberci -
8 0

Borsa İstanbul Pay Piyasası Takas İşlemleri Değişiyor

Borsa İstanbul’da resmi tatil nedeniyle takas işlemlerinde değişiklik yaşanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Borsa İstanbul pay piyasasında 28 Ekim Pazartesi günü saat 12.40’a kadar işlem yapılabilecek. Ardından, 1,5 günlük bir tatil başlayacak.

Yeni Takas Tarihleri

Pay piyasasında, yarınki işlemlerin takası 30 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek. 25 Ekim Cuma ve 28 Ekim Pazartesi günkü işlemlerin takası ise 31 Ekim Perşembe günü yapılacak.

Piyasa Saatleri

28 Ekim Pazartesi günü, tatil öncesinde Pay Piyasaları saat 09.40’ta açılış seansıyla güne başlayacak. Sürekli müzayede işlemleri ise 10.00 ila 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kapanış seansı ve işlemler ise saat 12.30 ile 12.40 arasında yapılacak.

VİOP ve Borçlanma Araçları Piyasası

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) 28 Ekim Pazartesi işlemleri saat 09.30’da başlayacak ve saat 12.40’ta sonlanacak. Endeks vadeli kontratta akşam seansı olmayacak. Borçlanma Araçları Piyasası’nda ise 28 Ekim Pazartesi günü hem aynı gün hem ileri valörlü işlemler, saat 11.30’a kadar yapılacak.

Bu değişiklikler çerçevesinde, yatırımcıların işlemlerini planlarken güncel takvimdeki değişikliklere dikkat etmeleri önemlidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir