Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. TÜSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısına Uluslararası Destek

TÜSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısına Uluslararası Destek

haberci haberci -
5 0

ABD ve BM’den Kınama

ABD ve BM, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) yapılan terör saldırısını kınayarak Türkiye’ye destek mesajları iletti. ABD, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti. BM Genel Sekreteri Guterres ise saldırıyı kınadı ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

NATO ve Avrupa Birliği’nden Destek

NATO Genel Sekreteri ve Avrupa Birliği, terör saldırısı sonrası Türkiye’ye destek açıklamaları yaptı. NATO, Türkiye’nin yanında olduklarını belirterek terörizme karşı mücadelede birlikte hareket edeceklerini vurguladı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı da TUSAŞ’a yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak Türkiye’nin yanında olduklarını dile getirdi.

Uluslararası Destekten Öne Çıkanlar

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba gibi ülkeler de TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak başsağlığı dileklerini iletti. Her ülke, Türkiye’nin yanında olduklarını ve terörizme karşı ortak bir mücadele vereceklerini belirtti.

Azerbaycan ve İran’dan Kınama

Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanlıkları da TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak Türkiye’ye destek mesajları iletti. Azerbaycan, Türkiye’nin yanında olduklarını vurgulayarak şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Meksika, Kolombiya ve Küba’dan Kınama Mesajları

Meksika, Kolombiya ve Küba Dışişleri Bakanlıkları da terör saldırısını şiddetle kınayarak Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti. Her ülke, terörizme karşı Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti.

Yunanistan ve Venezuela’dan Kınama

Yunanistan Başbakanı ve Venezuela Hükümeti de TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti. Her iki ülke de Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir