Site icon Sanık Haber

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ Tesislerine Yapılan Terör Saldırısında Türkiye’nin Havacılık Gücü Hedef Alındı

TUSAŞ’ın Önemi ve Projeleri

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, Türk savunma ve havacılık sanayisinin önde gelen şirketlerinden biri olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) hedef alındı. TUSAŞ, ürettiği hava araçlarıyla Türkiye’nin havacılıktaki gücüne güç katan ve dışa bağımlılığı azaltan önemli projelere imza atıyor.

TUSAŞ’ın Gerçekleştirdiği Önemli Projeler

TUSAŞ, kurulduğu 1973 yılından bu yana Türk savunma sanayisine önemli katkılar sağlamıştır. Şirketin koordinasyonunda üretilen T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, T70 Genel Maksat Helikopteri, ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçları gibi hava platformları, Türk güvenlik güçlerinin hizmetindedir. Ayrıca, HÜRKUŞ Temel Eğitim Uçağı, HÜRJET Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri gibi ürünler de envantere girmek üzereyken, ANKA III insansız savaş uçağının testleri devam etmektedir.

KAAN Projesi: Türkiye’nin 5. Nesil Uçak Üretimindeki Önemi

TUSAŞ’ın en önemli projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, Türkiye’nin havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını oluşturmaktadır. KAAN projesi, Türkiye’yi dünya genelinde savaş uçağı tasarımı ve üretimi konusunda önemli bir konuma taşıyacaktır. Bu proje, Türkiye’nin savunma sanayisindeki bağımsızlığını güçlendirerek dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflemektedir. KAAN’ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmesi planlanmaktadır.

TUSAŞ, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da tanınan başarılara imza atmaktadır. Son olarak, Azerbaycan’a modernize edilen Su-25 uçaklarını teslim ederek dikkatleri üzerine çekmiştir. TUSAŞ, terör saldırısına rağmen Türkiye’nin havacılık alanındaki gücüne güç katmayı sürdürecektir.

Exit mobile version