Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. KAN NEDİR?

KAN NEDİR?

haberci haberci -
10 0

İsrail, İran’a Karşı Saldırı Hazırlığında

İsrail’de yaşanan gelişmelere dayanan haberlere göre, İsrail yetkilileri, ülkenin İran’a olası bir saldırıya hazırlandığını açıkladı. İsrail tarihinin en gergin ve karmaşık zamanlarından birini yaşadığı belirtilirken, ABD’nin de İsrail’in bu saldırısına odaklandığı ve hafifletilmesi için baskı yaptığı ifade edildi.

Yoav Gallant’tan Açıklamalar

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, askeri üssü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, ülkenin İran’a olası saldırısı hakkında konuştu. Gallant, “İran’a saldırdıktan sonra herkes sizin hazırlık ve eğitim sürecinde neler yaptığınızı anlayacak.” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı’nın Ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın ölümünün ardından Orta Doğu turuna başladı ve ilk olarak İsrail’i ziyaret etti. Blinken, İsrail ziyaretinin ardından Suudi Arabistan’a geçti. İsrail’e füze saldırısı düzenleyen İran’a karşı Tel Aviv yönetiminin karşılık vereceği belirtilmişti.

ABD’nin İran’a Saldırıyı Yumuşatma Çabaları

İşgalci İsrail’in Kanal 13 televizyonundaki haberde, ABD’nin Tel Aviv’den İran’a yapılacak saldırının “yumuşatılmasını” istediği iddia edildi. Ancak İsrail yönetiminden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise Tel Aviv ziyareti sırasında, İsrail’in İran’a yanıtının gerginliği artırmaması gerektiği uyarısında bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir