Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Galatasaraylı Futbolcu Yunus Akgün ve 9 Süper Lig Kulübü PFDK’ya Sevk Edildi

Galatasaraylı Futbolcu Yunus Akgün ve 9 Süper Lig Kulübü PFDK’ya Sevk Edildi

haberci haberci -
3 0

TFF’nin Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün’ü ve 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. TFF’den yapılan açıklamada, “Galatasaray Kulübü futbolcusu Yunus Akgün’ün Antalyaspor müsabakası sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildiği” belirtildi.

Yaşanan Olay

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmadan sonra Yunus Akgün’ün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmasıyla gündeme gelmişti. Yunus Akgün, takım arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı gol sevincini takipçileriyle paylaşırken, paylaşımda arka planda çalan müziğin Beşiktaş’a yönelik hareket içerikli sözler barındırdığı iddia edilmişti.

Yunus Akgün’ün bu paylaşımı nedeniyle TFF’nin girişimde bulunarak PFDK’ya sevk edilmesi, Türk futbolunda disiplin kurallarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Futbolcuların sosyal medya üzerinden yapacakları paylaşımların kulüpleri ve Türk futbolunu olumsuz etkileme potansiyeli göz önünde bulundurularak dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yunus Akgün’ün ve diğer ilgili kulüplerin PFDK sürecinde alacakları kararlar ve yaşanacak gelişmeler futbol kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir