Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. BRICS Liderler Zirvesi’nde İran’ın Dolar Eleştirisi

BRICS Liderler Zirvesi’nde İran’ın Dolar Eleştirisi

haberci haberci -
6 0

İran’ın BRICS Zirvesi’nde Dolar Karşıtı Çıkışı

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, İran’ın BRICS Liderler Zirvesi’nde temsilcisi Pezeşkiyan, ABD’nin doları bir silah olarak kullanarak diğer ülkeleri kontrol ettiğini vurguladı. Pezeşkiyan, BRICS’in ulusal para birimlerini ön plana çıkararak doların gücünü zayıflatacak bir yapı olduğunu savundu.

Ekonomik ve Ticari İş Birliği Çağrısı

Pezeşkiyan, BRICS ülkelerine ekonomik ve ticari iş birliğini hızlandırmaları çağrısında bulunarak, ortak yatırımlar ve yeni teknolojilere erişim için tecrübe ve bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti. Ayrıca, ekonomik yaptırımlara karşı ortak mekanizmaların oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, üye ülkelerin altyapı çalışmalarına destek olacak adımlar atılması gerektiğini belirtti.

BRICS’in Geleceği

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin oluşturduğu bir ekonomik iş birliği platformudur. Bu yıl İran, Mısır, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de katılımıyla üye sayısı 9’a yükselmiştir. BRICS, Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırımları sonrasında uluslararası arenada daha fazla dikkat çekmeye başlamıştır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir