Site icon Sanık Haber

TBMM’de Siyasi Gelişmeler ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Çağrısı

MHP Lideri Bahçeli’den Önemli Çağrı ve Siyasi Hareketlilik

TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Genel Başkanları ile tokalaştı. Bahçeli, son parti toplantısında İmralı Cezaevi’nde bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a seslenerek, “Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” çağrısında bulundu.

Bahçeli’nin Çağrısının Siyasette Yarattığı Hareketlilik

Bahçeli’nin bu çıkışları, “yeni çözüm süreci mi başlıyor” sorusunu akıllara getirirken, MHP lideri son grup toplantısında, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın” ifadelerini kullandı. Bu durum, siyasette hareketliliğe neden oldu.

Adalet Komisyonu’nda Bekleyen Önemli Kanun Teklifi

Bahçeli’nin bu çıkışına tepkiler gelmeye devam ederken, DEM Parti Grup Başkanvekili Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın 30 Eylül’de verdiği “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infazında 25. yılda koşullu salıverilme şartlarının değerlendirilmesi için bazı kanunlarda değişiklik yapılması” hakkındaki kanun teklifi Adalet Komisyonu’nda beklemekte. Beştaş’ın teklifi, Türkiye’de idam cezasının kaldırılması sonrasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının durumunu ele almaktadır.

Bu durum, Türkiye’de siyasi arenada önemli tartışmalara ve gelişmelere yol açarak, hukuki ve insan hakları konularının yeniden ele alınmasını gündeme getirmiştir.

Exit mobile version