Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Meksika’da Sinaloa Karteli Üyeleri ile Askerler Arasında Çatışma Çıktı

Meksika’da Sinaloa Karteli Üyeleri ile Askerler Arasında Çatışma Çıktı

haberci haberci -
18 0

Culiacan’da Gerçekleşen Çatışmada 19 Çete Üyesi Öldürüldü

Meksika’nın Sinaloa eyaletinin başkenti Culiacan’ın 11 kilometre dışında, Sinaloa Karteli’nin 30’dan fazla üyesi, askerlere ateş açtı. Yaşanan çatışma sonucunda askerlerin ateşe karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Olayın ardından bazı kartel üyeleri kaçmayı başardı. Meksika Savunma Bakanlığı, çatışmada 19 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu ve liderlerden biri olan Edwin Antonio “N” tutuklandı. Tutuklu, Sinaloa Karteli’nin yerel lideri Ismael “El Mayo” Zambada’nın emrindeydi.

El Mayo’nun Peşinden Giden ABD Yetkilileri

Sinaloa Karteli’nin liderlerinden Ismael “El Mayo” Zambada, ABD’nin Texas eyaletine bağlı El Paso şehrine getirilerek ABD yetkilileri tarafından gözaltına alındı. Bu tutuklama sonrasında Sinaloa eyaletinde şiddet olaylarında artış yaşandı. Eylül ayı boyunca artan şiddet sonucunda yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti ve 300’ten fazla kişi kayboldu. 76 yaşındaki Zambada, ABD’de hapsedilen “El Chapo” lakaplı Joaquin Guzman ile birlikte 1980’lerin sonunda Sinaloa Karteli’ni kurmuştu.

Ele Geçirilen Silahlar ve Mühimmatlar

Çatışmanın ardından 7 araç ve 30 ateşli silah, mühimmat, askeri yelek ve miğfer ele geçirildi. Bu gelişmeler, Meksika’da uyuşturucu kartelleri ile güvenlik güçleri arasındaki mücadele ve şiddetin devam ettiğini gösteriyor. Sinaloa Karteli’nin liderinin tutuklanmasının ardından, kartelin içindeki değişim ve rekabetin artmasıyla şiddet olaylarının arttığı görülüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir