Türkiye’de Emeklilik Maaşı Farkı Gündemde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’nda emeklilikteki maaş farkını değerlendirdi. Emekliler arasındaki maaş eşitsizliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Emeklilik Sisteminde Değişiklik Yok Bakan Işıkhan, emeklilik sisteminde herhangi bir değişiklik planlarının olmadığını belirtti. Aylık bağlama oranlarındaki farklılıkların zaman zaman gündeme gelebileceğini vurgulayarak, sisteminin temel prensiplerinde oynamayı düşünmediklerini ifade etti. Çalışmaya Devam Çağrısı Bakanlık…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’de Emeklilik Maaşı Farkı Gündemde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’nda emeklilikteki maaş farkını değerlendirdi. Emekliler arasındaki maaş eşitsizliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emeklilik Sisteminde Değişiklik Yok

Bakan Işıkhan, emeklilik sisteminde herhangi bir değişiklik planlarının olmadığını belirtti. Aylık bağlama oranlarındaki farklılıkların zaman zaman gündeme gelebileceğini vurgulayarak, sisteminin temel prensiplerinde oynamayı düşünmediklerini ifade etti.

Çalışmaya Devam Çağrısı

Bakanlık olarak çalışanların üretkenliğine ve ekonomiye katkısına önem verdiklerini belirten Işıkhan, emeklilik hakkının kutsal olduğunu ancak vatandaşlardan sağlıklı iken çalışmaya devam etmelerini rica etti. Emeklilik süresince prim ödeme ve kazançlar üzerinden emekli aylıklarının belirlendiğini vurgulayarak, daha fazla prim ödenmesinin yüksek aylık alınmasını sağlayacağını söyledi.

Almanya İle Karşılaştırma

Bakan Işıkhan, Almanya’daki emeklilik sistemini Türkiye ile karşılaştırarak, prim ödeme ve emeklilik süresi arasındaki farklılıklara dikkat çekti. Yüksek prim ödenmesinin yüksek emekli aylığına etki ettiğini dile getirdi.

Emekli Maaşı Miktarları

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının yüksekliği konusunda da açıklamalarda bulundu. En düşük emekli aylığını 12.500 TL’ye çıkardıklarını ancak 50-60-80 bin TL gibi yüksek emekli aylığı alan vatandaşların da bulunduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, vatandaşlara emeklilikte seçenekler sunarken, nitelikli iş gücünün korunması ve ekonominin büyümesine katkı sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Göktaş Duyurdu Ağustos SED Ödemeleri Hesaplara Yattı
Bakan Göktaş Duyurdu Ağustos SED Ödemeleri Hesaplara Yattı
TÜİK Temmuz Araç İstatistikleri Trafikteki Artışı ve Değişimi Ortaya Koydu
TÜİK Temmuz Araç İstatistikleri Trafikteki Artışı ve Değişimi Ortaya Koydu
Savunma Sanayii Başkanlığı 13 Bilişim Personeli Alacak
Savunma Sanayii Başkanlığı 13 Bilişim Personeli Alacak
Haziran’da Ücretli Çalışan Sayısı Yüzde 2,5 Arttı
Haziran’da Ücretli Çalışan Sayısı Yüzde 2,5 Arttı
Gram Altın 6712 Liradan İşlem Görüyor Fed Faiz Artışı Beklentisi Piyasaları Etkiliyor
Gram Altın 6712 Liradan İşlem Görüyor Fed Faiz Artışı Beklentisi Piyasaları Etkiliyor
Hizmet Üretim Endeksi Haziranda Yüzde 1,3 Arttı
Hizmet Üretim Endeksi Haziranda Yüzde 1,3 Arttı
Haberin Doğru Adresi
Sanık Haber

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SANIK HABER saklıdır.