Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İtalya’da Aşırı Yağışlar Sonucu Sular Altında Kalan Kentler

İtalya’da Aşırı Yağışlar Sonucu Sular Altında Kalan Kentler

haberci haberci -
84 0

Bologna’da Ravone Nehri Taştı, Kent Sular Altında

Ülke genelinde aşırı yağışların etkisiyle sular altında kalan İtalya’da, orta kesimdeki Bologna kenti yakınlarındaki Ravone Nehri’nin taşmasıyla birçok cadde suyla kaplandı. Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, kent sakinlerine arabalarına binmemeleri ve evlerinde zemin kattan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Torino’dan Geçen Po Nehri Taşma Seviyesine Ulaştı

Kuzeydeki Torino kentinden geçen Po Nehri’nin bazı noktalarda taşma seviyesine ulaştığı bildirildi. Bu durum da kentte endişe yarattı.

Katanya’da Etnea Caddesi Nehre Döndü

Ülkenin güneyinde yer alan Sicilya Adası’ndaki Katanya kenti de aşırı yağışlardan nasibini aldı. Kent merkezindeki Etnea Caddesi tamamen sular altında kalırken, yaşanan selde motosikletiyle kapana kısılan bir kişi güçlükle kurtarıldı.

Palermo Havalimanı Sular Altında, İnişler Başka Mezunlara Yönlendiriliyor

Şiddetli yağışlar nedeniyle adanın batısındaki Palermo kentinin havalimanında pist ve apronun bir bölümü sular altında kaldı. Bu durumun ardından havalimanı inişlere kapatıldı ve yapılacak inişler başka meydanlara yönlendirildi.

Bu olayların ardından Başbakanlık Sivil Savunma Birimi ise yarın için 5 bölgede “turuncu” ile alarm seviyesini en yüksek 2. düzeye çıkardı. Yağışların etkisiyle birçok şehirde yaşanan sıkıntılar devam ederken, yetkililer önlemlerini arttırmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir