Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın İran Dışişleri Bakanı İle Gerçekleştirdiği Ortak Basın Toplantısı Türkiye ve İran: İki Kadim Medeniyet Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Türkiye ve İran’ın bölgenin iki kadim medeniyeti olduğunu vurgulayarak, bölgesel işbirliğine yönelik önemli adımların atılması gerektiğini belirtti. İkili İlişkilerin Geliştirilmesi ve Bölgesel İşbirliği…
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Türkiye ve İran’ın bölgenin iki kadim medeniyeti olduğunu vurgulayarak, bölgesel işbirliğine yönelik önemli adımların atılması gerektiğini belirtti.
Fidan, Türkiye’nin İran ile yüksek düzeyli işbirliği konseyini daha da etkin hale getirme kararı aldıklarını ve ticaretin artırılmasıyla halkların refahının artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Yeni sınır kapıları açılması ve ulaştırma alanında yapılan yatırımların artırılması gerektiğini vurguladı.
Her iki ülkenin terörle mücadelede ortak kararlılığa sahip olduğunu belirten Fidan, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılmasına destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca, bölgedeki terör tehditlerine karşı ortak mücadele gerekliliğine vurgu yaptı.
Fidan, bölgedeki gelişmeleri değerlendirerek, İsrail’in saldırgan tavrının bölgeye zarar verdiğini ve çözüm için sağduyulu davranılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze’deki insani krizin derinleştiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin insani yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu konuda daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.
Filistinliler arasındaki birlik ve dayanışmanın önemine değinen Fidan, Hamas, El-Fetih ve diğer Filistinli örgütler arasındaki uzlaşı sürecinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Bu uzlaşının Filistinlilerin haklarını koruması ve işgalci politikalara karşı durmalarına yardımcı olacağını belirtti.
Bu çerçevede, Türkiye ve İran’ın bölgesel işbirliğini artırarak, barış, refah ve istikrarın sağlanmasına yönelik ortak çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap