Site icon Sanık Haber

Gazze’de Filistinli Sivil Savunma Müdürü: İsrail’in Soykırımı Devam Ediyor

Cibaliya’da İnsanlık Dramı

Gazze’deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Cibaliya’da 200 bin Filistinlinin 14 gündür yiyecek, içecek ve ilaçtan mahrum bırakıldığını belirtti. Sözcü Basal, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki soykırım ve etnik temizlik faaliyetleri kapsamında binaları, evleri ve altyapıyı bombalayarak havaya uçurduğunu aktardı.

İsrail’in Saldırıları Sonucunda Ölü ve Yaralılar

İsrail’in Gazze’yi işgalinde yaşananlar neticesinde, 7 Ekim tarihinden itibaren yaklaşık 42 bin Filistinli öldü, 99 bin kişi yaralandı. Bu saldırılarda binlerce çocuk ve kadın da hayatını kaybetti. Ayrıca, İsrail ordusunun sürdürdüğü kara harekatı nedeniyle ölen Filistinlilerin cenazeleri hala enkaz altında bekliyor.

Çatışmalardaki Son Durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in kutsal değerlere yönelik ihlallerine karşılık vermek amacıyla 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail ise bu saldırılarda 1200 kişinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. Çatışmalarda İsrail ordusundan da 740 askerin öldüğü belirtildi.

İnsani Kriz ve Esir Değişimi

Çatışmalar sırasında 24 Kasım 2023’te verilen “insani ara”da, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak binlerce Filistinli halen hapsedilmeye devam ediyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor, yüzlerce masum insan hayatını kaybetti.

Exit mobile version