Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Elon Musk, Philadelphia’da Erken Oy Kullanma Mitingi Düzenledi

Elon Musk, Philadelphia’da Erken Oy Kullanma Mitingi Düzenledi

haberci haberci -
6 0

Elon Musk, Philadelphia’daki bir okulun konferans salonunda düzenlediği mitingde katılımcılara erken oy kullanma çağrısında bulundu. Trump ve Kamala Harris arasındaki çekişmeli yarışın beklendiği Pensilvanya’da gerçekleşen mitinge, ilk kez yalnız katılan Musk, katılımcılara kısa bir konuşma yaptıktan sonra soruları yanıtladı.

Musk, ABD Anayasası’na Vurgu Yaptı

Elon Musk, konuşmasında ABD Anayasası‘nın üstünlüğüne vurgu yaparak, “Bu anayasa, ABD’yi bugünkü haline getiren temel değerler bütünüdür. Buna karşı olan herkes ise ABD karşıtıdır ve onların canı cehenneme.” ifadelerini kullandı. Politik olarak aktif olmadığını ancak Amerika’nın ve medeniyetin geleceğinin tehlikede olduğunu düşündüğü için şu anda politik olarak aktif olduğunu belirtti.

Katılımcılara Oy Kullanma Çağrısı

Elon Musk, mitinge katılanları ailelerini ve dostlarını oy kullanmak için kayıt yaptırmaya teşvik etti. Ayrıca daha önce Trump’ın mitingine de katılan Musk, Cumhuriyetçi adaya destek vermişti. Miting, Musk’ın sosyal medya platformu olan X’te canlı olarak paylaşıldı.

Elon Musk’ın Philadelphia’daki mitingi, yaklaşan seçimler öncesinde Amerikan siyasetine yaptığı nadir katkılardan biriydi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir