Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD Başkanlık Seçimlerinde Beklenen Harcama Rekoru

ABD Başkanlık Seçimlerinde Beklenen Harcama Rekoru

haberci haberci -
9 0

15,9 Milyar Dolarlık Harcama Bekleniyor

ABD Başkanlık seçimlerine günler kala, seçim harcamalarının rekor seviyelere ulaşacağı tahmin ediliyor. Araştırma grubu OpenSecrets’in verilerine göre, bu yılki seçimlerde harcamaların toplamda en az 15,9 milyar doları bulması bekleniyor. Bu tutar, 2020 seçimlerindeki rekoru geçerek tarihin en maliyetli seçim olma özelliğini taşıyacak.

2024 Seçimleri Tarihin En Pahalı Seçimi Olabilir

2016’dan bu yana artan seçim harcamaları trendi devam ederse, 2024 seçimlerinin tarihin en pahalı seçimi olabileceği öngörülüyor. Özellikle dış grupların harcamalarının artmasıyla, toplam seçim harcamalarının 15,9 milyar doları aşması bekleniyor.

Dış Harcamalarda Cumhuriyetçiler Önde

Dış harcamalarda Cumhuriyetçilerin, Demokratlara karşı avantajlı olduğu görülüyor. Süper Siyasi Eylem Komiteleri (PACs) aracılığıyla yapılan dış harcamalarda, Cumhuriyetçi destekçilerinin öne çıktığı belirtiliyor. Örneğin, Donald Trump’ın kampanyasına destek veren “Make America Great Again” adlı PAC, 239 milyon dolarlık harcama yaparken, Kamala Harris’i destekleyen “Future Forward” adlı PAC ise 212 milyon dolar harcama yapmış.

Bu seçimler, sadece ABD için değil, tüm dünya için büyük önem taşıyor. Harcanan milyarlarca doların, ülkenin ve dünyanın geleceği üzerindeki etkileri ise merak konusu olmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir