Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Rajon Rondo NBA Kariyerine Son Verdi

Rajon Rondo NBA Kariyerine Son Verdi

haberci haberci -
5 0

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) uzun yıllar boyunca birçok takımda başarılı performans sergileyen ABD’li oyun kurucu Rajon Rondo, kariyerine noktayı koydu.

Rondo Emeklilik Kararını Açıkladı

38 yaşındaki Rondo, katıldığı bir podcast yayınında emeklilik kararını duyurarak artık basketbol parkelerinden uzaklaşacağını ifade etti. Çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek istediğini belirten deneyimli oyuncu, NBA macerasına veda etti.

Kariyerindeki Başarılar

Rajon Rondo, 16 yıllık NBA kariyerinde Boston Celtics, Dallas Mavericks, Sacramento Kings, Chicago Bulls, New Orleans Pelicans, Los Angeles Lakers, Atlanta Hawks, Los Angeles Clippers ve Cleveland Cavaliers gibi önemli takımlarda forma giydi. Celtics ile 2008, Lakers ile ise 2020 yılında NBA şampiyonluğu yaşadı. 4 kez all-star seçilen Rondo, aynı zamanda 3 defa asist kralı unvanını da elde etti.

İstatistikler ve Başarılar

Kariyeri boyunca toplamda 957 maça çıkan Rondo, ortalama olarak 9,8 sayı, 7,9 asist, 4,5 ribaunt ve 1,6 top çalma performansı sergiledi. Toplamda 7 bin 584 asist yaparak NBA tarihinde en çok asist yapan oyuncular arasında 15. sırada yer aldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir