Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Antalya’daki Teleferik Kazası Davası Başladı

Antalya’daki Teleferik Kazası Davası Başladı

haberci haberci -
7 0

Kepez Belediye Başkanı Tutuklu Sanık Olarak Yargılanıyor

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 7 kişinin yaralanmasının ardından 12 sanığın yargılanmasına başlandı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu olan sanıkların yargılandığı duruşma, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

CHP Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Duruşmayı Takip Etti

Duruşmaya, tutuklu yargılanan Kocagöz’ün yanı sıra diğer sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer de salonda yer aldı. Tutuklu sanıkların savunmaları ve müştekilerin dinlenmesinin ardından mahkeme duruşmaya ara verdi.

Kepez Belediye Başkanı’nın Talebi

Duruşma arasının ardından Mesut Kocagöz’ün avukatları, Kocagöz’ün ANET yönetim kurulu başkanı olmadığı dönemde diyabet hastalığı nedeniyle tahliyesini talep etti. Kocagöz ise “Asla merhamet dilemiyorum. Eğer bir suçum varsa tutuklamaya devam edin. Adaletinize güveniyorum. Özgürlüğümü istiyorum” dedi.

Adli Kontrol ve Yurt Dışı Çıkış Yasağı

Mahkeme heyeti, Kocagöz’ün adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verirken, diğer sanıklardan bazılarının tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma, 7 Ağustos’a ertelendi.

Antalya’daki teleferik kazasında hayatını kaybeden bir kişiyle ilgili olarak hazırlanan iddianamede, 5’i tutuklu 12 sanığın 27’şer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Ayrıca, kazaya ilişkin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince ihmaller tespit edilen 19 büyükşehir belediye çalışanı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir