Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Powell, ABD Kongresinde Para Politikası Raporunu İkinci Günde Değerlendirdi

Powell, ABD Kongresinde Para Politikası Raporunu İkinci Günde Değerlendirdi

haberci haberci -
9 0

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresindeki yarıyıllık Para Politikası Raporu sunumunun ikinci gününde ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Faiz Oranları ve Enflasyon Değerlendirmesi

Powell, faiz oranlarının şu anda oldukça kısıtlayıcı bir seviyede olduğunu belirterek, para politikasının uzun ve değişken gecikmelerle işlediğini vurguladı. Enflasyonun yüzde 2’ye inmesini beklemeyeceklerini söyleyen Powell, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye ilerleyeceğine dair daha fazla güven duymaları gerektiğini belirtti. Ancak ekonomik görünümün belirsiz olduğunu ve yüzde 2’lik enflasyon hedeflerine doğru ilerlemenin garanti olmadığını ifade etti.

Politika Faizinin Durumu ve Öngörüler

ABD Merkez Bankası Başkanı, sıkılaşma döngüsünde politika faizinin muhtemelen zirvede olduğuna inandıklarını dile getirdi. Eğer ekonominin genel olarak beklendiği gibi seyretmesi devam ederse, bu yılın bir noktasında politika kısıtlamalarını azaltmaya başlamanın muhtemelen uygun olacağını söyledi. Ancak politika faizinde değişiklik yapmadan önce ekonomik verilerin ve enflasyonun seyrine dikkatlice bakacaklarını belirtti.

Jerome Powell, ABD Kongresindeki sunumlarında, ekonominin sağlam temeller üzerinde ilerlediğini ancak belirsizliklerin devam ettiğini vurgulayarak, politika kararlarının bu değişkenlikleri dikkate alarak verileceğini açıkladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir