Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’da Sokak ve Tesis İsimleri Değişti

İstanbul’da Sokak ve Tesis İsimleri Değişti

haberci haberci -
2 0

Bakırköy’de Cem Karaca, Esenyurt’ta Yaşar Kemal

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı oturumlarında bazı sokak, meydan ve tesislerin isimleri değiştirildi. Bakırköy Sakızağacı Mahallesi’nde bulunan “Tayyare Meydanı Sokağı”, 2004 yılında hayatını kaybeden Bakırköylü sanatçı Cem Karaca’nın adıyla değiştirildi. Karar oybirliği ile alındı. Aynı şekilde Esenyurt’ta, “Ahmet Arif Caddesi Park ve Meydan Düzenlemesi” çalışması ile hayata geçirilen meydana ise oybirliği ile Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal’in adı verildi.

AKP İtiraz Etti: İdeolojik Duruşu Var

Ancak Zeytinburnu’ndaki Yedikule Gençlik Kulübü Spor Tesisleri’nin adının “Yedikule Metin Kurt Spor Tesisi” olarak değiştirilmesi teklifine AKP’li üyeler karşı çıktı. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Metin Kurt’un ideolojik duruşuna vurgu yaparak itiraz etti. Oyçokluğu ile değişiklik kabul edildi.

CHP ve AKP Arasındaki Tartışma

CHP’li Meclis Üyesi Can Çobanoğlu ve Grup Sözcüsü Gencay Özcan, Metin Kurt’un spor camiasındaki önemine vurgu yaparak, fikir özgürlüğüne ve sporun öncülerinin isimlerinin yaşatılmasına dikkat çekti. AKP’li meclis üyesi Muhammet Kaynar ise mevzuata uygun çoğunluk sağlanmadığı gerekçesiyle itiraz etti ancak karar değişmedi.

Metin Kurt’un Özel Yeri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla değişiklik yapılan Yedikule Spor Tesisleri, eski futbolcu Metin Kurt’un adıyla anılmaya başlandı. İmamoğlu, Metin Kurt’un spordaki değerine vurgu yaparak, isminin bu tesisle özdeşleşmesinin önemli olduğunu belirtmişti.

Bu değişikliklerle İstanbul’un farklı noktalarında yaşanan isim değişiklikleri, farklı düşünceler arasında tartışmalara neden oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir