Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mili Savunma Bakanlığı Kaynaklarından Açıklamalar

Mili Savunma Bakanlığı Kaynaklarından Açıklamalar

haberci haberci -
10 0

Kilis Yakınlarına Düşen Roket

Mili Savunma Bakanlığı kaynakları, dün akşam saatlerinde Kilis yakınlarına düşen roket olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye sahasında artan hareketlilikten bahsederek, çatışma sonucu Kilis’in 12 km güneydoğusundaki hudut karakoluna bir roketin düştüğünü belirtti. Bakanlık, sahadaki güçlerin faaliyetlerini ve tehditleri yakından takip ederek gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı.

Eurofighter ve F-16 Tedariki

Mili Savunma Bakanlığı kaynakları, Eurofighter ve F-16 savaş uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılmasıyla ilgili açıklamalarında, modern teknolojiye sahip savaş uçaklarının envanterin çeşitlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Bakanlık, F-16 Viper ve Eurofighter Typhoon tedarik çalışmalarının devam ettiğini, ancak asıl odaklarının HÜRJET ve milli muharip uçağı KAAN olduğunu vurguladı. F-16 tedariki için sözleşme imzalandığını ve sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini açıkladı.

İsrail’in UNIFIL’e Yönelik Saldırıları

Mili Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail’in Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü’ne saldırılarına ilişkin, saldırıları kınadıklarını belirtti. UNIFIL karargahında görev yapan Türk personelinin durumunun iyi olduğunu ve bölgede barışın tesisi için uluslararası hukuk çerçevesinde girişimlere destek vereceklerini ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir