Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Üsküdar’da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Sırasında Yaşanan Olay

Üsküdar’da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Sırasında Yaşanan Olay

haberci haberci -
11 0

İş Makinesiyle Yıkım Sırasında Binada Hasar Meydana Geldi

Üsküdar’ın Ahmediye Mahallesi’nde dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, kentsel dönüşüm kapsamında sokakta bulunan 4 katlı bir binanın yıkımı sırasında komşu binaya hasar verildi. Edinilen bilgilere göre, yıkım esnasında bitişiğinde bulunan diğer 4 katlı binanın kolonu zarar gördü ve 3’üncü ile 4’üncü katında bulunan yatak odalarının duvarları yıkıldı.

Bina Sakinleri Korku İçinde Sokağa Kaçtı

Hasarın meydana gelmesi üzerine bina sakinleri korku içinde sokağa kaçtı. Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede, binanın bir kolonunun kesildiği ve duvarlarının yıkıldığı tespit edildi. Bina ve girişinde bulunan işletme mühürlendi.

Kentsel Dönüşüm Çalışmalarında Güvenlik Önlemi Alınmadığı Ortaya Çıktı

Olay sonrasında ortaya çıkan detaylara göre, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkımı yapılan binanın çevresinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirlendi. İş yeri sahibi Mehmet Nuri Kaya, yapılan yıkımda kendi binasının zarar gördüğünü ve mağdur olduklarını belirterek belediyenin yeterli önlem almadığını dile getirdi.

Bina Sakinleri Yetkililerden Yardım Bekliyor

Bina sakinlerinden Murat Bulut da yaşanan olay sonrasında mühürlenmiş binaya giremediklerini ve mağduriyetlerinin devam ettiğini ifade etti. Zabıta ekiplerinin gerekli incelemeleri yapmasının ardından, bina sakinleri yetkililerden yardım ve çözüm bekliyor.

Bu olay, kentsel dönüşüm çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan zararların telafisi için yetkililerin ve ilgili kurumların hızla müdahale etmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir