Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Yerlikaya’nın Açıklamasına Göre 8 Organize Suç Örgütüne Operasyon

Bakan Yerlikaya’nın Açıklamasına Göre 8 Organize Suç Örgütüne Operasyon

haberci haberci -
23 0

İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Siirt’te Operasyonlar Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, İzmir’den Siirt’e kadar uzanan yedi farklı ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 8 ayrı organize suç örgütüne yönelik adım atıldı.

Operasyon Sonuçları ve Yakalanan Şüpheliler

Operasyonlar sonucunda 95 şüphelinin yakalandığı belirtilen açıklamada, suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüleceği vurgulandı. Organize suç örgütleri üyelerine göz açtırılmayacağı belirtilen açıklamada, suç işleyenlerin halkın huzurunu kaçırdığı ve büyük suç örgütlerinin çökertileceği ifade edildi.

Suçlamalar ve Soruşturmalar

Operasyonlar neticesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, tehdit, genel güvenliğin tehlikeye sokulması gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan şüpheliler hakkında adli işlemlerin sürdüğü ifade edildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sırasında 24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, 1 otomatik tabanca, 9 kesici delici alet, uyuşturucu madde ve çek/senet gibi materyaller ele geçirildiği belirtildi.

Bu başarılı operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonlara katılan polis ekipleri tebrik edilirken, halkın güvenliği ve huzuru için benzer operasyonların devam edeceği vurgulandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir