Tutuklu Sanık Ömer Salgın’ın İtirafları ve Savunması İstanbul’da bulunan 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ömer Salgın, taraf avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Salgın, savunmasında ilginç açıklamalarda bulundu. Kendi Dünyasında Yaşadığı Çalkantılar Ömer Salgın, savunmasında Bursa’da yaşadığı dönemde dinini kitaplardan öğrendiğini ve camide duyduklarıyla kitaplardakilerin uyuşmadığını belirterek, kendi içinde bir sıkıntı yaşadığını ifade etti….
İstanbul’da bulunan 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ömer Salgın, taraf avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Salgın, savunmasında ilginç açıklamalarda bulundu.
Ömer Salgın, savunmasında Bursa’da yaşadığı dönemde dinini kitaplardan öğrendiğini ve camide duyduklarıyla kitaplardakilerin uyuşmadığını belirterek, kendi içinde bir sıkıntı yaşadığını ifade etti. Dinini öğrenmek için çaba sarf ettiğini söyleyen Salgın, yaşadığı sıkıntılar neticesinde şehri terk edip İstanbul’a geldiğini açıkladı.
Salgın, savunmasında yaşadığı içsel sıkıntıların sonucunda kurtuluş arayışına girdiğini ve bir imam kıyafetli kişiyle karşılaştığını anlattı. İçinde biriken nefretin sonunda patladığını ve bir olayın gerçekleştiğini dile getiren Salgın, kimseye talimat almadığını ve yaşananların kendi içindeki çalkantıların bir sonucu olduğunu belirtti.
Mahkeme heyeti, Salgın’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, dosyanın duruşma savcısına gönderilerek mütalaasının hazırlanmasını istedi. İddianamede, Salgın’a “kasten öldürmeye teşebbüs etmek” suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar, “kasten yaralama” suçundan da 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Bu olay, sanık Salgın’ın dinî inançları ve yaşadığı içsel sıkıntıların bir sonucu olarak yargı sürecinin devam ettiğini gözler önüne seriyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap