Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı

haberci haberci -
51 0

Kuzeybatı Kesimlerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülecek.

Uyarılar ve Beklenen Yağışlar

Bugün öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Bingöl’ün ve Muş’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgar ve Sıcaklık Durumu

Rüzgarın genellikle kuzey, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmaması beklenirken, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Hafta Boyunca Yağış Devam Edecek

Yağışların hafta boyunca yurt genelinde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların meteorolojik uyarılara ve güncel bilgilere dikkatle takip etmeleri önem taşıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir