Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İBB Meclisi Haziran Ayı Oturumu Saraçhane’de Gerçekleşti

İBB Meclisi Haziran Ayı Oturumu Saraçhane’de Gerçekleşti

haberci haberci -
33 0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi haziran ayı oturumlarının birinci birleşimi, Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. Oturuma, meclis 1’inci başkanvekili Nuri Aslan başkanlık etti.

Polemikler Yaşandı

Meclis üyelerinin soru önergeleri ve gündem dışı konuşmaları sırasında zaman zaman polemikler yaşandı. AKP’li Meclis Üyesi Abdullah Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için yaptığı Roma gezisinin masraflarını sorguladı.

Roma Gezisi Tartışması

Aksu, gezide ne kadarlık şarap içildiğini, kiralanan uçağa ne kadar ödeme yapıldığını sordu. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirterek, Türkiye’nin itibarı göz önünde bulundurulduğunu vurguladı.

Kadınlar Plajı Tartışması

MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan, Silivri Belediyesi’nin kadın plajını kapatmasına tepki göstererek, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun kararını eleştirdi. Balcıoğlu ise kararın yasal çerçevede alındığını ve hizmet odaklı olduğunu savundu.

Gezi Eylemleri ve FETÖ Bağlantısı

Gezi eylemlerini darbe girişimi olarak niteleyen AKP’li Meclis Üyesi Ömer Faruk Günday’a CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP’li Meclis Üyesi Uğur Yetimoğlu, Gezi eylemlerinin toplumsal bir harekete dönüştüğünü belirtti. Ayrıca, Hakkari Belediye Başkanı hakkında soruşturma açan hakimin FETÖ bağlantısına dikkat çekildi.

Komisyon Teklifleri Reddedildi

AKP-MHP-BBP grup başkanvekillerinin sokak hayvanları konusunda çalışma yapmak üzere inceleme komisyonu kurulması önerisi ve İBB’nin Gazze Belediyesi ile kardeş şehir olması teklifi reddedildi. CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ve AKP Sözcüsü Murat Türkyılmaz arasında fikir ayrılıkları yaşandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir