Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ofis açmasını yorumladı

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ofis açmasını yorumladı

admin admin -
5 0

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ofis açmasını yorumladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da ve İstanbul’da ofis açmasını değerlendirdi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ofislerinin Türkiye çapında birkaç yüz tane olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ofisleri ne işe yarayacak?

Kılıçdaroğlu, 13 yıl boyunca CHP’nin genel başkanlığını yaptıktan sonra, 6 Mart 2023’te yapılan kurultayda Özgür Özel’e yenilerek görevi bırakmıştı. Kılıçdaroğlu, siyasi hayatına son vermediğini belirterek, Ankara Çankaya’da yeni bir siyasi çalışma ofisi açtı. Kılıçdaroğlu’nun ofisinin amacının, CHP’yi İmamoğlu’na kaptırmamak ve partiyi ANAP’laştırmak isteyenlere karşı direnmek olduğu iddia edildi. Siyaset Haberleri’ne göre, Kılıçdaroğlu, Oğuz Kaan Salıcı listesinden PM’ye girenlerle gizli kapaklı bir araya gelerek, “Mücadeleye devam” mesajı verdi.

 

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na destek

İmamoğlu ise, Kılıçdaroğlu’nun ofis açmasını olumlu karşıladı. İmamoğlu, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da ofisinin olması kadar doğal bir şey yok ama Genel Başkanımızın Türkiye çapında herhalde birkaç yüz tane ofisi vardır. Bizim ofisimiz de Sayın Genel Başkanımızın ofisidir” dedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun tecrübesinden ve bilgisinden faydalanmaya devam edeceklerini belirtti. Siyaset Haberleri‘ne göre, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanım” diye hitap etti.

İmamoğlu, CHP’nin fiili eşbaşkanı mı?

Öte yandan, İmamoğlu’nun CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’i sıkı markaja aldığı ve partinin fiili eşbaşkanı olduğu iddiaları da gündemde. İmamoğlu, CHP’nin genel başkan yardımcılarının belirlendiği toplantıda damgasını vurdu. Kendisine en yakın isimleri PM’ye soktu. Disiplin Kurulu ise tamamen İmamoğlu’nun istediği isimlerden oluştu. İmamoğlu, ayrıca, Özel’in Hatay ve Osmaniye gezilerinde bir an olsun kürsüde yalnız bırakmadı. Özel’den sonra mikrofonu devraldı, adeta eş genel başkan edasıyla miting konuşması yaptı. Siyaset Haberleri’ne göre, İmamoğlu, “Ukalaca olacak ama ben seçim kaybetmedim” diyerek, çıktığı her seçimde yenilen Kılıçdaroğlu’na göndermede bulundu.

CHP’de neler oluyor?

CHP’de yaşanan bu gelişmeler, partinin geleceği açısından önemli ipuçları veriyor. Kılıçdaroğlu’nun ofis açması, CHP’de bir muhalefet hareketinin başlangıcı mı, yoksa bir destek mekanizması mı olacak? İmamoğlu’nun Özel’e yaklaşımı, CHP’nin yönetimini ele geçirmek için bir hamle mi, yoksa bir işbirliği mi gösteriyor? CHP’nin 2023 seçimlerindeki stratejisi, Kılıçdaroğlu’nun vizyonu mu, yoksa İmamoğlu’nun vizyonu mu olacak? Bu soruların cevapları, CHP’nin siyasi kaderini belirleyecek. Siyaset Haberleri, CHP’deki son gelişmeleri sizler için takip etmeye devam edecek.

Kaynak: https://www.haber.biz

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir