Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BT Anjiyo

BT Anjiyo

admin admin -
6 0

BT Anjiyo

Hastalıklar ve rahatsızlıklar söz konusu olduğunda şüphesiz ki insanları en çok endişelendiren kalp ve damar hastalıklarıdır. Düzensiz beslenme, stres, sigara ve alkol kullanımı ya da genetik faktörler göz önüne alındığında kalp ve damar hastalıklarının son yıllarda büyük bir artış gösterdiği bilinmektedir. 

BT anjiyo ya da diğer adıyla sanal anjiyo kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde  sıklıkla kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Günümüzün ilerleyen teknolojisinde oldukça basit, acısız ve kısa süren bir işlem olması oldukça önemli bir detaydır. 

BT Anjiyo Nasıl Yapılır?

BT anjiyo nasıl yapılır konusunda bilgi vermek gerekirse, işlem ameliyathane ortamında ve kan alma işlemine benzer şekilde gerçekleştirilmektedir. İşlem için öncelikle hastanın kol atardamarından küçük bir iğneyle damar yolu açılır ve buradan bir madde enjekte edilir. Hastaya enjekte edilen bu madde kontrast madde olarak adlandırılır. Detaylı bilgi almak için Şükrü Akyüz  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İşlemin Zararı Var Mıdır?

BT Anjiyo işleminin herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her tıbbi müdahalede olduğu gibi bu işlem sonrasında da bazı komplikasyonlar görülebilir. Örneğin anjiyo yapılmış olan bölgede kısmen şişlik, morarma ve ağrı gözlenmesi normaldir. Ancak iyileşme süreci dahilinde birkaç gün içerisinde bu şikayetler azalarak geçecektir. Ağrıya karşı doktorunuzun önerisiyle ağrı kesici kullanılabilir.

BT Anjiyo Neden Yapılır?

Anjiyo işlemi eğer kalp ve kalbe giden damarlarda herhangi bir tıkanıklık ya da başka bir sorun varsa, bu problemin erken teşhis edilmesinde hayati önem taşımaktadır. Damarlardaki genişleme ya da daralmalar hatta balon oluşumları bu yöntemle tespit edilebilmektedir. Kontrast madde verilmesinin ardından, eş zamanlı olarak bu maddenin damar içindeki ilerleyişi takip edilir. Bu esnada da bilgisayarlı tomografi cihazlarından faydalanılır. Bilgisayarlı tomografi ile anjiyo işlemi hakkında detaylı bilgiye Şükrü Akyüz sitesinden ulaşmanız mümkündür. 

Anjiyo Sonuçları

Anjiyo işleminin ardından sonuçları aynı gün ya da birkaç gün içerisinde çıkabilmektedir. Bu kadar hızlı sonuç alınabilmesinin sebebi kontrast madde ilerlerken aynı anda sonuç odaklı izlenebilmesidir. Bu sayede damarlarda genişleme ya da tıkanıklık gibi sorunların olup olmadığı işlem esnasında takip edilip teşhis konulabilir. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir