Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. KODLAMA OYUNU NEDİR?

KODLAMA OYUNU NEDİR?

admin admin -
5 0

KODLAMA OYUNU NEDİR?

Kodlama, bilgisayar ya da mekanik sistemlere komut vermek için belli kurallar düzeninde yazılan komutlar dizisine verilen isimdir. Günümüz teknolojisinin oluşumunda kodlama çok büyük oranda yer alır. Dijital anlamda gördüğümüz hemen her üründe kodlama tekniği vardır. Kodlama oyunu da bu sistemleri bireylere daha çocuk yaşta aşılamak ve yaratıcılıklarını genişletmek için tasarlanmış oyun sistemleridir. Öğretici olduğu kadar aynı zamanda da eğlencelilerdir.

Bilindiği üzere bilgisayar ve teknoloji alanında başarıya ulaşmış kişilerin ortak özelliği, hepsinin küçük yaşlarda kodlama ile tanışmış olması. Çünkü kodlama sayesinde çocuklar programlama diline hâkim olmanın yanında aynı zamanda zihin gelişimi ve yaratıcılığa kavuşur. Problem çözme, sistematik düşünme ve olayları analiz etme yetileri gelişir. Günümüzde çocuklardaki bu gelişimi sağlayan kodlama yöntemi ise kodlama oyunu aracılığıyla mümkündür.

Kodlama oyunları öncelikle eğlenceli olmaları sayesinde çocukların ilgisini çekerler. Netice itibariyle küçük yaştaki bireylerin ilgisini çekmek için eğlen önemli bir faktördür. Fakat bu oyunları oynayan çocuklar farkında olmadan zamanla kodlama ve yöntemlerine de aşina olmuş olurlar. Bu aşinalık gelecekti hayatlarında onlara artı katan bir unsur olarak karşılarına çıkacaktır.

Kodlama Setleri Nedir?

Kodlama setleri için, yaratıcı ve öğretici bir kodlama oyuncağı demek mümkün. İçerisinde bulunan elektronik yapı blokları sayesinde çocuk yaştaki bireylere kodlama konusunun temelleri öğretilir. Ayrıca kodlama setleri sayesinde çocuklar analitik düşünme yetisini kazanırlar.

Ayrıca kodlama setleri sadece çocuklar için üretilmiş ürünler değildir. Elektronik ve yazılım konularına ilgi duyan her bireyin kullanabileceği yapıya sahiptir. Arduino kartlar ile oluşturulan arduino set’ler kodlama öğrenmek için en uygun fiyatlı setler. Peki kodlama setlerinin çocuk gelişimine katkıları nelerdir? Bu sorunsalı birkaç başlık altında maddelemek mümkün.

  • Problem çözme yetisine sahip olurlar.
  • Çocuklarda dikkat artmasını sağlar.
  • Motor becerilerini geliştirir.
  • Hayal gücünün gelişmesine katkıda bulunur.

Kodlama Oyunu ve Kodlama Setleri Fiyatı

Kodlama oyunu fiyatları ve kodlama setleri fiyatları birçok duruma göre değişkenlik gösterir. Setin hitap ettiği seviye, kalitesi, işlevselliği bu değişkenlikleri belirleyen unsurlardan bazılarıdır. Başlangıç aşamasında bu ürünler yüksek fiyatlıydı. Ancak üretiminin yaygınlaşmasıyla birlikte ulaşılması kolay ürünler haline geldi. Haliyle bu da her bütçeye uygun fiyat ortalamasına inmesine sebep oldu.

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir