Rusya, iç piyasadaki akaryakıt istikrarını sağlamak amacıyla benzin ihracatı yasağını yıl sonuna kadar uzattı. Kararı Başbakan Yardımcısı Novak duyurdu.
Rusya, iç piyasadaki akaryakıt istikrarını sağlamak için benzin ihracatı yasağını yıl sonuna kadar uzattı. Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Omsk’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet bünyesindeki koordinasyon toplantısında bu kararın alındığını bildirdi.
Novak, dizel ihracatına yönelik yasağın ise iç piyasanın toparlanmasına paralel olarak kaldırılacağını belirtti. Hükümet, bu adımla rafinerilerin üretim fazlası ve işleme hacmindeki düşüş nedeniyle sorun yaşamasını engellemeyi hedefliyor.
Başbakan Yardımcısı, iç piyasanın ihtiyaçları karşılandıktan sonra rafinerilerin tam kapasite çalışabilmesi için dizel yakıt ihracatının önem taşıdığını dile getirdi. Novak, bu sayede enerji sektöründeki dengenin korunacağını ifade etti.
Aleksandr Novak, son dönemde lojistikte yaşanan değişiklikler nedeniyle ortaya çıkan akaryakıt sıkıntısının geçici nitelik taşıdığına işaret etti. Hükümet, iç piyasayı en kısa sürede istikrara kavuşturmak için gerekli adımları attığını bildirdi.
Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla Rusya’daki petrol rafinerilerine düzenlediği saldırılar, birçok tesisin bakıma alınmasına yol açtı. Moskova ve St. Petersburg dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde akaryakıt satışında kısıtlamalar uygulanıyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]